Menu

Om at være i B1908

Det, der er allervigtigst at vide - særligt hvis du indmelder et barn i B1908

B1908 er en lokal fodboldklub på Amager som ønsker at rumme alle, om det bare er for sjov eller skal være ambitiøst. Vores mål er at fastholde flest muligt længst muligt i et aktivt fodboldliv og i et sundt fællesskab. Vi mener, at det er børnenes eget engagement, et godt træningsmiljø og en masse udviklende oplevelser, der skal være drivkraften. 

I B1908 har vi i det hele taget et ønske om at modernisere foreningsfællesskabet – både på og udenfor banerne. Vi arbejder også med nye måder at engagere medlemmer og familierne til medlemmer – gennem alt fra digitalt medlemsdemokrati, der gør det muligt at bidrage med forslag og input til foreningens udvikling, til en gentænkning af de fysiske rammer omkring klubben og nye måder at engagere både unge og gamle og få dem til at mødes og tage del i et socialt fællesskab.

Hvad indebærer det at melde sig ind i en forening som B1908?

Først og fremmest skal I overveje, om ovenstående struktur passer til jeres temperament og ambitioner – dernæst skal I have i baghovedet, at B1908 også er en klassisk forening i den forstand, at vi ikke kan fungere uden medlemmernes og familiernes hjælp og frivillighed i det hele taget. Ellers skulle kontingentet være en hel del højere, og ellers ville der i vores øjne slet ikke være tale om en forening eller et fællesskab.

Vores trænerteams i børne- og ungdomsafdelingen består typisk af en blanding af frivillige forældre og yngre trænerassistenter fra klubbens egne ungdomshold – der understøttes med vejledning, træneruddannelse og praktisk hjælp fra klubben – og først ret sent vil man så småteller slet ikke begynde at møde eksterne trænere. 

Det betyder også, at det forventes, at forældre til børn i B1908 selv gør en indsats. Dels ved at følge med i alle informationer, der typisk sendes ud gennem DBUs kampklar, og ved aktivt at til- og framelde sig aktiviteter, men også ved at bidrage til fællesskabet med det, man magter: Føler man ikke, man har det store at bidrage med på banen, så er der masser af opgaver uden for: Det kan være at køre børnene til udebanekampe, tage med som praktisk leder på ture, hjælpe med at slæbe materialer, klippe hækken, være medredaktør på SoMe eller endda støtte med et økonomisk sponsorat.

Uden din indsats ville vi ikke kunne være hvor vi er idag.

 


Luk