Menu

Shimååååål: Vanvittig vigtig sejr over Union

image Shimal Ado har bragt B 1908 foran 1-0. Foto: Christian M. Olsen
13. juni 2021 kl. 09:50
Efter en fejende flot indsats vandt B 1908 1-0 over Union. Shimal Ado scorede otternes mål.

B 1908's hold i Danmarksserien sikrede sig lørdag eftermiddag i vital sejr i nedrykningsspillet, da Union blev besejret 1-0 på Genforeningspladsen. Med sejren er holdet tæt på at have sikret sig endnu en sæson i DS, men der mangler endnu nogle point før overlevelsen er sikret endegyldigt.

Det var et B 1908-mandskab, der fightede og spillede langt bedre end i de foregående kampe. Holdet tacklede den svære modvind i første halvleg sublimt med hurtigt spil langs jorden anført af et velsmurt maskinrum på midtbanen med Wilson Henningsen og Gustav Vind Rasmussen og med Axel Uzan tilbage efter skade i herligt spillehumør.

Læg dertil et forsvar, der spillede med ro og overblik, og Jakob S. Jensen - tilbage i målet efter en skade - der diskede op med flere klasseredninger. Jo, det var i sandhed en fornøjelse at se, hvordan holdet sprudlede mod et Union-mandskab, der kæmpede bravt for at få de tre point.

B 1908 lagde fra land med gode afslutninger udefra i modvinden, der brækkede i luften. Både Gustav Vind Rasmussen og Axel Uzan testede Union-keeperen, men det lykkedes ikke at overliste ham. Union fik deres første chance efter 25 minutter - et farligt skud udefra, som Jakob S. Jensen måtte helt op under overliggeren for at verfe til hjørnespark. Stærk redning af keeperen.

Shimåååååål

Første halvleg endte uden scoringer, men ti minutter inde i anden halvleg faldt kampens eneste scoring. Mikkel Vittarp Gøling lagde en sukkerbold til Shimal Ado, som køling udplacerede Union-målmanden til 1-0. Shimal blev til Shimååååål. Og kort efter fik højrekanten en lignende aflevering, og han kunne have bragt otterne afgørende foran, men denne gang fik Shimal overplaceret afslutningen, der tog ydersiden af stolpen.

Otterne fortsatte med at lægge tryk på, og Mikkel Vittarp Gøling havde to forsøg udefra, der dog ikke ramte inden for målrammen. Og så lige pludselig, midt i halvlegen, blev Union farlige. En angriber slap fri af otternes ellers opmærksomme forsvar, men en fremragende fodparade af Jakob S. Jensen forhindrede udligningen.

Shimal Ado scorede otternes mål, og Jakob S. Jensen holdt buret rent. Foto: Christian M. Olsen

B 1908 havde flere chancer til at afgøre kampen, blandt andet to lob i slutminutterne af Asker Damgaard og Wilson Henningsen, men begge gik forbi mål. I overtiden havde Union et farligt indlæg, der passerede gennem straffesparksfeltet, heldigvis uden at nogen fik en afgørende fod på. Og så kunne otterne juble over sejren på 1-0 efter en stærk indsats.

Nu gælder det Fremad Valby

Der resterer tre kampe i nedrykningsspillet, og her har B 1908 brug for tre point for at være helt sikre på endnu en sæson i Danmarksserien. Pointtab til andre hold kan også gøre det. Men hvorfor ikke gøre arbejdet færdigt på lørdag klokken 12 hjemme i Sundby Idrætspark mod Fremad Valby, der lørdag rykkede ned i Københavnsserien?

Inden da er der pokalkamp. Onsdag kl. 18.00 spiller otterne mod FC Sunshine fra serie 2. Bemærk, at kampen spilles på Kløvermarken og ikke i Valby Idrætspark, som det tidligere har fremgået her på siden.

KAMPFAKTA
Danmarksserien, nedrykningsspil, pulje 1
Lørdag 12. juni 2021
Union - B 1908 0-1 (0-0)
0-1 Shimal Ado (55)
Advarsler: Mikkel Vittarp Gøling, B 1908 (30)
Sophus Købke, Union (54)
Tobias Andersen, Union (75)
B 1908's hold: Jakob S. Jensen, Mikkel Knudstrup, Albert Meinert Buhl, David Chernet, Jesper Riis, Wilson Henningsen, Nicklas Andersen (Oliver Elliott Karlsen, 58), Axel Uzan (Simon Ruben Christoffersen, 68), Gustav Vind Rasmussen (Mads Bukhave, 58), Shimal Ado (Asker Damgaard, 83), Mikkel Vittarp Gøling (Marcus Grevy, 83)
Dommer: Lars Skibild Jensen
Tilskuere: ca. 200 på Genforeningspladsen

Dette er en test af cookie advarsel