Menu

Sejr i første kamp i nedrykningsspillet

image Mads Dalby Bjørn holdt målet rent, og Alexander Gudmandsen Funch scorede på straffespark
Christian M. Olsen
22. maj 2021 kl. 14:25
B 1908 kom godt fra land i nedrykningsspillet med en sejr på 1-0 over Husum. Målet blev scoret på straffespark allerede efter fem minutter

Efter onsdagens flotte 3-0 sejr over Allerød skulle Danmarksserieholdet allerede lørdag formiddag tage hul på nedrykningsspillet, hvor udgangspunktet var det bedst mulige - en førsteplads.

Modstanderen var Husum, der omvendt har travlt med at skrabe point sammen for at undgå at blive en af de op til ni nedrykkere, der degraderes til de lokale serier, når sæsonen er slut 26. juni.

B 1908 åbnede kampen bedst, og allerede efter fire minutter pegede kampens gode dommer, René Thunø Jensen, på straffesparkspletten, da Axel Uzan blev nedlagt ureglementeret i feltet. Alexander Gudmandsen Funch scorede sikkert fra 11-meterpletten.

Kort efter havde otterne to store chancer, først efter en god omstilling, hvor forsøget blev clearet til hjørne. Efter hjørnesparket holdt otterne presset. Albert Meinert Buhl var blevet med fremme, og var lige ved at gøre det til 2-0, men han manglede lige et par støvlestørrelser i at få dirigeret bolden i mål.

Midt i halvlegen kunne hjemmeholdet også notere chancer til Mikkel Gøling og Nicklas Andersen, men uden at de blev omsat til mål.

Og så var det som om, at gassen gik lidt af hjemmeholdets ballon. Det gode pasningsspil fra de første 25 minutter forduftede, og Husum fik langsomt arbejdet sig ind i kampen, dog uden for alvor at komme til chancer.

Stor mulighed for udligning
Det gjorde gæsterne til gengæld efter pausen. Allerede efter fem minutter havde Sam Ashton en stor mulighed foran mål, men han afsluttede over. Og ti minutter senere måtte Mads Dalby Bjørn ned i en god fodparade for at forhindre en udligning.

Otterne havde svært ved skabe chancer, men det lykkedes dog for indskiftede Patrick Bielefeldt at komme til en afslutning midt i halvlegen, men forsøget endte over mål.

David Chernet kunne have gjort det til 2-0 efter et hjørnespark med et kvarter igen, men bolden blev blokeret og endte i stedet med en giftig Husum-kontra, hvor Jake Kerins afsluttede forbi mål.

Det blev ved de 1-0 til B 1908 i en kamp, hvor det efterhånden godt vante B 1908-publikum godt kunne have ønsket lidt bedre spil, men også kunne glæde sig over tre point og et godt skridt nærmere at undgå nedrykning.