Menu

Vanvittigt drama: Tre point i tre minutters overtid

image David Chernet, Mikkel Knudstrup og Gustav Vind Rasmussen scorede otternes mål i 3-2 sejren over Herstedøster.
Christian Olsen
18. marts 2023 kl. 23:18
På et straffesparksmål i tre minutters overtid sikrede Mikkel Knudstrup tre vanvittigt vigtige point, da B 1908 besejrede Herstedøster 3-2 i forårspremieren i Danmarksseriens nedrykningsspil.

Bolden ruller igen i Danmarksserien, nu i kval-spillet, hvor missionen er klar for B 1908 i dette forår: At spille sig væk fra de pladser, der giver nedrykning til de lokale serier. Hvor mange hold, der rykker ud af Danmarksserien, afhænger af resultaterne i 3. division og Danmarksseriens oprykningsspil, så opgaven for otterne er ikke til at tage fejl af. Det er såre simpelt: Det gælder om at hente så mange point som muligt.

Turneringsudvalget havde valgt at åbne foråret med et vaskeægte bundbrag. Inden kampen lå B 1908 næstsidst med 13 point og lørdagens modstander i Sundby Idrætspark, Herstedøster, sidst med blot ni point. Pointene er overført fra efterårets turnering.

Vi husker den selvsamme kamp fra efteråret for tre ting: At B 1908 rundbarberede gæsterne med en 6-0 sejr, at Oliver Elliott Karlsen scorede hattrick og at Patrick Bielefeldt måtte udgå med en grim skade, der har holdt ham fra banen siden.

Patrick Bielefeldt gjorde comeback for B 1908.

Lørdag var Biele klar igen til comeback med anførerbindet om armen, men det stod hurtigt klart, at en gentagelse af oktobers storsejr ikke lå lige for. For det var gæsterne fra Herstedøster, der åbnede klart bedst, og med hurtige kombinationer og målsøgende spil lagde de pres på hjemmeholdet. Kevin Cederkrantz, der afløste en ukampdygtig Mads Dalby Bjørn i målet, fik fra første fløjt mulighed for at vise sine færdigheder mellem stængerne, og efter ti minutter hev han den første af mange store redninger frem fra repertoiret, da han i fin stil fik verfet et lumsk langskud op på overliggeren.

Flere indlæg og halve chancer til Herstedøster blev afvist af "KC" og forsvaret i fællesskab, og efter tyve minutters spil var det B 1908's tur til at få den første store chance, men Mads Bukhave afsluttede over mål.

Kevin Cederkrantz blev kåret som Man of the Match hos otterne med 13 stemmer

Midt i halvlegen appellerede Herstedøster kraftigt for straffespark, men den velplacerede dommer Jihad Ezat afviste prompte appellerne. Minuttet efter gik det galt for otterne, da en bold fra Herstedøsters venstre side blev slået bagest i feltet og headet på tværs, hvor Nicolai Beck og sikkert kunne bringe bundholdet foran.

Men otterne svarede stærkt igen kort efter. Hjørnespark i venstre side, og en gennemprøvet kombination blev flyttet fra træningsbanen ind på stadion og udført til perfektion, afsluttende med Gustav Vind Rasmussen kælne afslutning uden om keeperen fladt i det lange hjørne til udligning 1-1, og flere højdepunkter var der ikke inden pausen.

Otterne tog teten
Hvor Herstedøster åbnede første halvleg bedst, var det otterne, der tog teten straks fra anden halvlegs start med et tungt pres på gæsternes mål. Efter seks minutter fik B 1908 hjørnespark. Denne gang blev bolden sparket ind foran mål, hvor David Chernet som så ofte før nåede højest og headede bolden i netmaskerne til 2-1. Så var kampen pludselig vendt på hovedet.

Otterne buldrede derudad på dette tidspunkt, og havde i de efterfølgende minutter mange store muligheder for at bringe sig afgørende foran. David Chernet havde endnu et forsøg efter hjørnespark, denne gang med baghovedet, Mads Bukhave nåede frem til en dobbeltchance, der blev afværget, og også Albert Meinert Buhl havde en god hovedstødsmulighed efter hjørnespark, men også denne afslutning endte over mål.

Men som man ofte ser det, når det afgørende mål ikke bliver sat ind, kom Herstedøster tilbage i kampen. Pludselig var det gæsterne, der var endog meget farlige i otternes felt. Kevin Cederkrantz havde en stor redning på et forsøg tæt under mål efter 67 minutter, og Simon Ruben Christoffersen nåede tilbage med en frelsende fod på riposten.

Herstedøsters Mads Haunstrup kunne have udlignet efter 73 minutter, men han bankede bolden over mål langt inde i feltet. Og efter 76 minutter afværgede Kevin Cederkrantz en udligning med en klasseredning til hjørnespark. Men så holdt forsvaret ikke længere til presset. Hjørnesparket blev sparket ind i feltet, hvor Jacob Riisgaard Christensen til sidst kunne sende bolden i mål til 2-2.

Ingen af holdene så ud til at være tilfredse med et uafgjort resultat, for chancerne fortsatte i begge ender. David Chernet måtte redde en bold, nærmest på stregen, og i den anden ende var der store muligheder til indskiftede Benjamin Fey og Joachim A. Jensen.

Lorent Selmani fik debut for B 1908.

I tre minutters overtid kom kampens dramatiske højdepunkt. Otternes indskiftede debutant Lorent Selmani blev spillet i dybden og blev kantet i udkanten af feltet. Straffespark - eller hvad? Dommer Jihad Ezat rådførte sig kort med sin linjedommer, blæste så hårdt i fløjten og pegede på straffesparkspletten. Det var mere end, hvad Herstedøsters bænk kunne kapere, og der blev langet både gult og rødt kort ud til HIC-staben.

Bundrutinerede Mikkel Knudstrup tog opstilling ved straffesparkspletten, og han scorede usvigeligt sikkert til slutfacit 3-2. Et vanvittig vigtig scoring, der gør, at B 1908 passerer GVI og lægger afstand til Herstedøster i bunden af rækken - men der er 13 kampe endnu. Den næste for otterne er på lørdag 25. marts kl. 14.30 på udebane mod Greve.