U13 Pigerne Vinder Mesterrækken

image
Ole Hansen
16. oktober 2023 kl. 12:24

En flot efterårssæsonen fik søndag din foreløbige kulmination, da B1908s U13-piger i næstsidste spillerunde sikrede sig den samlede sejr i DBU Københavns mesterrække.

Titlen kom i land på en stærkt forblæst bane på Frederiksberg, hvor medvinden i første halvleg førte til et markant spilovertag og en meget fortjent pauseføring efter et mål af Elida Murgia, der fulgte flot op på et langskud, som FA2000s målmand ikke kunne holde i hænderne.

I anden halvleg stod vinden lige i mod os, og det førte til et skifte i spil og chancer, der herfra blev langt mere ligeligt fordelt.

Desværre havde FA2000 bedre held til at omsætte chancer til mål, end vi hidtil havde haft, så ti minutter inde i anden halvleg er B1908 pludselig bagud 2-1.

Herfra blev det en hård fight om hver eneste bold. En uafgjort ville være nok til at sikre B1908 den samlede sejr i mesterrækken, og udsigten til den titel gav tydeligt lidt ekstra fightervilje hos flere spillere. Midtvejs i halvlegen erobrede Pixie Rosenløwe på egen banehalvdel, og gennem små fixe driblinger og god fart i benene satte hun hurtigt to modstandere, der dog havde presset hende op mod venstre hjørneflag. Herfra stod yderligere to blåblusede spillere i vejen mod målet, men også de må se sig snydt af Pixies finter, og med en medspiller helt fri midt foran målet, valgte målmanden at dække til den side, og det udnyttede Pixie til at placere bolden helt tæt op ad forreste stolpe og dermed udligne til en titelgivende 2-2-stilling.

I kampens sidste ti minutter kom spilovertaget tilbage, og med god hjælp fra holdkammeraterne afgjorde Pixie Rosenløwe kampen med yderligere to mål og dermed et ægte hattrick til slutstillingen 2-4 i B1908s favør.

Jublen var stor hos både spillere og tilskuere, der fejrede holdet med en velfortjent Fenerbahce-hilsen.

I afstemningen om at blive kampens spiller fik Josephine Jørgensen en stemme, Pixie Rosenløwe fik to stemmer mens Lili Kiil fik tre stemmer. Sidstnævnte må dermed aflevere anførerbindet videre til Ingrid Kallerup Jepsen der med fire stemmer blev kampens spiller og dermed er anfører i sæsonens afsluttende kamp om sjællandsmesterskabet.

Østerbro IF har nemlig trukket sig fra puljen efter for mange store nederlag, så sidsterundekampen bliver en skrivebordssejr.

Dermed venter kun en kamp om at blive bedste mesterrækkehold øst for Storebælt mod Greve Fodbold, der med lutter sejre ligeledes har sikret sig sejren i DBU Sjællands mesterrække et par spillerunder før tid.

Greve kender vi fra et nyligt opgør i pokalturneringen, hvor det desværre blev til et meget knebent 1-0 nederlag i en højintens  og yderst spændende kamp. Kampen var faktisk så intens, at den erfarne dommer efterfølgende kom over til begge hold og erklærede, at det var den bedste pigekamp han nogensinde havde dømt.

B1908 får hjemmebane i den afgørende kamp om sjællandsmesterskabet for U13-piger. Den spilles lørdag den 28. Oktober kl. 15:30 på ny kunst, og der er fri adgang for alle tilskuere. Kom gerne og støt vores lokale helte.