Tre point efter stærk anden halvleg: Vigtig sejr over GVI

image Magnus Langhorn og Kristian Drejer Larsen scorede otternes mål.
Christian M. Olsen
29. oktober 2022 kl. 22:40
B 1908 var bagud ved pausen, men vendte kampen i anden halvleg, da GVI blev besejret 2-1 i Sundby Idrætspark

B 1908 var pisket til at få point og helst vinde i lørdagens opgør i Danmarksserien mod GVI, hvis ikke afstanden op til midterholdene skulle blive uoverkommelig stor. Efter sidste weekend nederlag til Tårnby FF var der møbleret rundt i B 1908's startopstilling, så August Rosenmeier, Mathias Bondo Andersen og Mads Bukhave gled ind i startopstillingen.

GVI fik kampens første afslutning efter syv minutter, hvor Marcus Zedler forsøgte sig udefra, men afsluttede et godt stykke over mål. Men det var otterne, der åbnede kampen bedst, og efter godt et kvarter havde hjemmeholdet to gode muligheder for at bringe sig foran.

Først testede Oliver Elliott Karlsen GVI-målmanden William Benzin med et skud udefra - en duel GVI-keeperen vandt. Og kort efter havde Nicklas Andersen en stor mulighed efter en smart aflevering af velspillende Mathias Bondo Andersen, men igen var GVI-målmanden i vejen for et føringsmål.

Efter 24 minutter kom gæsterne foran efter en situation i venstre forsvarsside, hvor otterne appellerede kraftigt for offside. Linjedommerens flag blev dog nede, og Bertram Gjelfort kunne komme til baglinjen og sende bolden skråt tilbage til Andi Idrizi, der ubesværet kunne bringe GVI foran.

Det var lige ved at gå ekstra galt minuttet efter, men GVI afsluttede forbi mål. I det hele taget gav føringen ekstra kræfter til gæsterne, der på det tidspunkt i kampen var en stor udfordring for otternes defensiv.

Det lykkedes dog at sætte proppen i, og mod slutningen af halvlegen opsøgte otterne igen muligheden for en udligning. Benjamin Feys afslutning blev dog blokeret, og så kunne holdene gå til pause med stillingen 0-1 på måltavlen.

Tungt tryk i anden halvleg

B 1908 kom ud til anden halvleg med en ny portion energi og lagde fra halvlegens start et tungt tryk på det gæstende hold. Oliver Elliott Karlsen ville meget gerne have haft et straffespark, da han blev holdt i bukserne i feltet efter 52 minutter, men fløjten lød ikke. I stedet fik otterne et frispark på kanten af feltet, som Mathias Bondo sparkede i muren.

Kort efter havde Nicklas Andersen en stor mulighed på Oliver Elliott Karlsens indlæg, men han fik ikke ordentligt ram på bolden. Det brændte på i GVI-forsvaret, og minuttet senere kom udligningen.

Igen var det i venstre angrebsside, at otterne byggede op. Mathias Bondo Andersen fandt Oliver Elliott Karlsen, der sendte et højt indlæg på tværs af feltet, hvor Magnus Langhorn var stødt med frem. Han satte kraftfuldt hovedet på indlægget, og så var udligningen en realitet. Magnus Langhorns første mål for B 1908 - han blev efter kampen kåret som Man-of-the-Match af sine holdkammerater med 12 stemmer.

Med en halv time igen blev Kristian Drejer Larsen skiftet ind, og han havde blot været på banen i et minut, da han var tæt på at vippe bolden i mål til 2-1 på oplæg fra David Chernet, men William Benzin i GVI-målet fik afværget.

Efter en hektisk periode gik kampen lidt ned i kadence igen, men med ti minutter igen kom afgørelsen. Kristian Drejer Larsen tog en lang tur med bolden mod GVI's mål hårdt kæmpende med GVI's Gustav Rossen, der til sidst måtte tage ulovlige midler i brug for at bremse angriberen: Straffespark til B 1908.

Kristian Drejer Larsen, der nettede på straffespark i den seneste hjemmekamp mod Herstedøster, tog selv ansvaret. Og igen var der ingen slinger i valsen. Sikker scoring af Drejer til 2-1.

Otterne havde to gode muligheder for at spille sig igennem i omstillinger i kampens slutning, men i begge tilfælde løb det ud i sandet. I den anden ende havde GVI en kæmpe chance for at udligne efter 87 minutter, men Gustav Rossen afsluttede over mål fra tæt hold.

Et hjørnespark fra GVI i overtiden strøg lige igennem målfeltet og gav et sug i maven hos hjemmeholdets tilskuere, men de slap med skrækken. B 1908 vandt den vigtige kamp med 2-1 og nærmede sig dermed midterfeltet i rækken. En stærk indsats af otterne, der især i anden halvleg viste meget positive takter med direkte spil og gode kombinationer.

Næste kamp for B 1908 er på lørdag 5. november kl. 13.30 på udebane mod Roskilde KFUM.