To mål af Nicklas Andersen sikrede tre point

image
Christian Olsen
16. maj 2021 kl. 15:36

En storartet anden halvleg vendte kampen og skaffede B 1908 tre point mod Vordingborg.

Nicklas Andersen blev den helt store helt for B 1908, da han med to mål efter pausen sørgede for en 2-1 sejr til hjemmeholdet over Vordingborg i Danmarksseriens pulje 2. Den dynamiske kantspiller blev dobbelt målscorer inden for fem minutter midt i anden halvleg.

Forinden var gået en første halvleg, hvor B 1908 havde meget svært ved at få spillet til at fungere. Spillerne havde meget vanskeligt ved at dirke Vordingborgs massive defensiv op, og det var småt med chancer. Den største havde anfører Alexander Funch efter ti minutter. Efter et nydeligt opspil i højre side leverede Mikkel Gøling assisten til Funch, der dog ikke fik ordentligt træf på bolden.

Gæsterne fra Sydsjælland, der efter en ufrivillig coronapause i sidste uge rendte ind i et gedigent nederlag på 1-7 mod Otterup Kristi Himmelfartsdag, havde ikke meget at byde på offensivt i den første halve time, men så lige pludselig: Et frispark uden for feltet blev godt lagt over mod fjerneste stolpe, hvor Glenn Just Schreiber dukkede op og headede bolden i mål. En føring, der holdt til pausen.

Cheftræner Christian Iversen skiftede to mand i pausen, og det gav mere power og dynamik i otternes spil. Allerede i halvlegens første to minutter havde først Simon Ruben Christoffersen og Axel Uzan to gode muligheder – den sidstnævnte på stolpen.

Udligningen pressede på, og et lille kvarter inde i halvlegen lykkedes det. Kristian Drejer Larsen opsnappede en skidt tilbagelægning fra en Vordingborg-spiller og sled sig fri. Fra baglinjen fik han – via en Vordingborg-fod – sendt bolden ind foran mål, hvor Nicklas Andersen dukkede op og fra tæt hold sendte bolden i nettet til 1-1.

Kort efter var Nicklas Andersen igen på pletten. Efter et hurtigt taget indkast sendte Asker Damgaard bolden ind foran mål, hvor Andersen satte hovedet på og bragte otterne foran 2-1.

Føringen fik bare otterne til at knokle endnu mere på, og i løbet af den sidste halve time tilspillede holdet sig en hel del chancer – nogle af dem også rigtig store.

Nicklas Andersen kunne være blevet hattrick-helt ti minutter før tid, da han nåede frem til et indlæg, men afslutningen gik lige forbi.

Mod slutningen forsøgte Vordingborg at lægge pres på for en udligning, men det skabte flere kontrachancer til hjemmeholdet. I 90. minut fik indskiftede Marcus Grevy en friløber, men han afsluttede lige på keeperen. Minuttet efter var Patrick Bielefeldt på færde i venstre side. Hans forsøg ramte stolpen og Shimal Ado blev så overrumplet af den hurtige ripost, at han med et åbent mål ikke fik kontrol over bolden.

Men det endte med en 2-1 sejr til B 1908, der dermed tilføjede endnu tre vigtige point til kontoen.

Sidste kamp i Danmarksserien pulje 2 bliver spillet på onsdag kl. 19 mod Allerød på udebane.