Menu

Stærk sejr i lokalopgøret: Dalby redder straffe i overtiden

image Patrick Bielefeldt var sidste otter på 1-0 målet, der dog reelt var et selvmål. Mads Dalby Bjørn reddede straffespark i overtiden. Og August Rosenmeier scorede til 2-1.
Christian M. Olsen
02. juni 2023 kl. 22:30
To selvmål og et brændt straffespark i overtiden var blandt højdepunkterne, da B 1908 fredag aften vandt 2-1 over Tårnby FF i en medrivende fodboldkamp på Vestamager.

Vi ved det godt, alle os fra den ulige side af Sundbyvestervej: Tallet otte er noget ganske særligt! Fredag aften vandt DS-holdet sejr nummer 8 i forårets kvalifikationsspil i Danmarksserien. Og at det tilmed var lokalrivalerne fra Tårnby FF, der blev besejret, fik sejrssangen til at gjalde ekstra højt på Vestamager.

B 1908 spillede en stærk første halvleg i aftensolen på Ugandavej, hvor otterne kom foran 1-0 efter 12 minutter. Med Mikkel Knudstrup som igangsætter på midten blev bolden via et par hurtige aktioner sendt ud til Lorent Selmani, som smækkede bolden ind foran mål. Her var Patrick Bielefeldt på pletten og via en Tårnby FF-forsvarer endte bolden i målet. Det lignede et selvmål, men Patrick Bielefeldt insisterede på at være med på målscorerfotoet efter kampen.

Det kunne været blevet til 2-0 til B 1908 kort efter, hvor otterne efter et godt pres fik tilkæmpet sig et hjørnespark. Mikkel Knudstrup sendte bolden ind foran mål, hvor David Chernets hovedstød lige manglede den sidste præcision for at målscoringen var blevet fordoblet.

Tårnby FF var ikke ufarlige, og midt i halvlegen kom de igennem i venstre angrebsside. Bolden blev sendt ind foran mål, hvor Benjamin Fey i et forsøg på at afværge faren, var uheldig at heade bolden i eget net.

Otterne skulle lige finde sig selv efter udligningen, men efter godt en halv times spil lykkedes det de hvidblusede at sætte et forrygende angreb sammen. August Rosenmeier sendte bolden ud i højre angrebsside til Shimal, der resolut sendte bolden skråt tilbage ind i feltet. Patrick Bielefeldt hoppede fikst over bolden, og så kunne August Rosenmeier, der indledte det hele køligt sparke bolden i mål til 2-1 til B 1908.

Halvlegen sluttede på en trist måde for B 1908, da Lorent Selmani pådrog sig en skade. Den vævre kantspiller måtte udgå og efterfølgende køres en tur på hospitalet. Der er kun at afvente lægernes vurdering, håbe det bedste og ønske rigtig god bedring til "Lo".

Dalby reder straffe
Tårnby FF kom på banen til anden halvleg med noget mere pondus, og de sidste 45 minutter blev noget mere intense end de første. En chance til August Rosenmeier efter et kvarters tid på Patrick Bielefeldts indlæg kunne have bragt otterne afgørende foran, men "Agge" nåede ikke frem til en ordentlig afslutning.

Som halvlegen skred frem havde Tårnby FF mere spilovertag, og efter 80 minutter testede Nicklas Niebe Mads Dalby Bjørn i otternes mål, men Dalby var en sikker sidste skanse, og blev efter kampen kåret som man-of-the-match af holdkammeraterne med 10 stemmer.

Udover en solid indsats af målmanden, var der særligt én årsag til titlen. Den fandt sted i tre minutters overtid, hvor Tårnby FF blev tilkendt et straffespark, som otterne var ganske enige om var i den papirtynde afdeling. Men Mads Dalby Bjørn blev den store helt, da han fik labben på Andreas Moos' forsøg og fik verfet det op på overliggeren. Riposten blev også afværget.

Dermed kunne B 1908 trække sig sejrrigt ud af kampen. 2-1-sejren fik de helt store jubelscener frem, og mon ikke der blev drukket en enkelt sejrspilsner eller to efter kampen. Det havde spillerne i hvert fald fortjent.

Næste gang B 1908 spiller i Danmarksseriens kvalifikationsspil er på fredag 9. juni klokken 19.00 i Sundby Idrætspark, hvor modstanderen er Gørslev. Det er forårets sidste hjemmekamp, og der er al mulig god grund til at møde op på lægterne for at hylde spillerne for en forrygende forårssæson, der i skrivende stund har budt på otte sejre, tre uafgjorte kampe og blot et enkelt nederlag.

Men allerede tirsdag 6. juni skal B 1908 i aktion, når holdet træder ind i pokalturneringens tredje kvalifikationsrunde. Her er modstanderen Skovshoved fra Københavnsserien på udebane klokken 19.

Sådan ser man ud, når man har vundet et lokalopgør.