Menu

Sikke en aften: 2-0 over LSF i fejende flot kulisse

image Mads Dalby Bjørn holdt buret rent for syvende gang i denne sæson, og Gustav Vind Rasmussen og Nicklas Andersen scorede målene, da LSF blev besejret 2-0. Foto: Christian M. Olsen
25. maj 2022 kl. 22:32
En eminent opbakning fra ungdomsspillere og forældre på lægterne bar spillerne frem til en 2-0 sejr, da Ledøje-Smørum blev besejret onsdag aften.

Sikke en aften. En imponerende opbakning fra klubbens ungdomshold, forældre og fans skabte en fremragende kulisse til DS-holdets kamp mod Ledøje-Smørum. Hele 795 personer gik gennem tælleapparaterne, og B 1908's Venners ihærdige frivillige i øl, vand og pølseboden fik ekstra sved på panden. Jo, der var al mulig god grund at være stolt af den gamle klub, der havde 114 års fødselsdag i går.

På banen var der lagt op til drama. Inden kampen lå de to hold side om side på hver side af nedrykningsstregen i Danmarksserien. Otterne skulle forsøge at rejse sig efter lørdagens grumme nederlag til GVI, men mødte omvendt op med den mentale ballast i at sæsonens to første kampe mod Ledøje-Smørum var endt med sejr.

Trænerteamet havde foretaget flere ændringer i startopstillingen, hvor Joachim A. Jensen, Magnus Langhorn og Nicklas Andersen var blevet foretrukket til start-11'eren i stedet for Alexander Behnke, Simon Ruben Christoffersen og Philip Kjærulff Tietze.

Kampen åbnede en kende nervøst fra begge mandskaber, der havde svært ved at sætte spillet ordentligt op. Otterne valgte i flere tilfælde at ty til lange bolde, der løb ud i intetheden, og derfor svar det småt med chancer i den første halve time.

En enkelt stor blev det dog til - til gæsterne fra Ledøje-Smørum. Mathias Gransee fik for god tid til at håndtere sin afslutning i feltet, men Mads Dalby Bjørn i B 1908-målet dykkede stærkt ned og snuppede forsøget helt ude ved stolpen. Hvornår det var? Jo, kampuret stod på 19:08 - og så er det ikke engang løgn.

Efter en halv times spil fik B 1908 hjørnespark. Anfører Joachim A. Jensen sendte bolden ind i feltet, hvor Gustav Vind Rasmussen med baghovedet headede bolden i mål uden for den ellers velspillende LSF-keeper Nicolai Bjerregaards rækkevidde. Og så kunne jubelen bryde ud i Sundby Idrætspark.

Scoringen satte damp under hjemmeholdet, der spillede et stærkt sidste kvarter af halvlegen og tilspillede sig flere store chancer. Efter 34 minutter førte Shimal Ado bolden frem i højre side, spillede bolden bagest i feltet til Patrick Bielefeldt, som efter en fiks detalje sigtede mod Simon Sinkjær, der måtte afslutte i en lidt akavet position, og afslutningen strøg over mål.

Kort efter var otterne i gavehumør, da en fejlaflevering på midten sendte LSF i modangreb. Joachim A. Jensen fik blokeret i sidste øjeblik. Og minuttet senere lykkedes det faktisk LSF at få bolden i mål, men der var forinden korrekt vinket for offside.

Halvlegen sluttede med en stor mulighed til otterne. Simon Sinkjær sendte bolden fra venstre bagest i feltet, hvor Shimal Ado returnerede den nærmest langs målstregen, men Oliver Elliott Karlsen nåede akkurat ikke frem til den ellers store mulighed. 1-0 ved pausen.

God anden halvleg

Anden halvleg var blot tre minutter gammel, da en tro kopi af hjørnespark-målet fra første halvleg udspillede. Med den væsentlige undtagelse, at LSF-keeperen i denne omgang fik fat i Gustav Vind Rasmussens afslutning med hovedet.

Så meldte gæsterne sig på banen igen med to farlige forsøg. Først afsluttede Niklas Dysted forbi mål hårdt presset af Albert Meinert Buhl. Og minuttet senere blev LSF-muligheden blokeret i sidste øjeblik.

Otterne spillede en god anden halvleg og kom da også frem til flere chancer. Det havde været en noget nær perfekt scoring efter 75 minutter, da Patrick Bielefeldt afsluttede et smukt angreb med at sende bolden i mål - hvis der altså ikke lige forinden var dømt offside på Oliver Elliott Karlsen.

Kampen nærmede sig sin afslutning, og det lykkedes i det store hele for otterne at holde LSF væk fra chancer. Og så i overtiden blev det til et kontrastød den anden vej. Shimal Ado havde egentlig mistet bolden, men generobrede den og spillede Nicklas Andersen fri, som køligt tog et træk og sendte kuglen i kassen til 2-0. Og så kunne jubelen bryde løs.

Mere blev det ikke til, og aftenens største jubelbrøl kom, da kampens fremragende dommer, Iman Huseen Umar, fløjtede for sidste gang. 2-0 til B 1908, der rykker op på femtepladsen i det meget jævnbyrdige midterfelt i Danmarksseriens pulje 2, hvor de øvrige hold skal i kamp fredag og lørdag.

B 1908 spiller igen i Danmarksserien lørdag 4. juni kl. 14.00 ude mod Skovshoved. Men allerede på tirsdag 31. maj skal spillerne for første gang i aktion i kvalifikationen til Sydbank Pokalen. Modstanderen er Vigerslev fra Københavnsserien, og kampen spilles i Valby Idrætspark med kampstart klokken 18.