Menu

Sene mål sikrede point mod Fremad Valby

image Mads Bukhave og Alexander Gudmandsen Funch scorede for B 1908. Foto: Christian M. Olsen
Christian M. Olsen
19. juni 2021 kl. 22:35
To sene scoringer sikrede B 1908 uafgjort 2-2 mod Fremad Valby. Mads Bukhave og Alexander Gudmandsen Funch scorede for B 1908.

Lørdag kunne B 1908 endegyldigt sikre sig endnu en sæson i Danmarksserien med en sejr over allerede nedrykningsdømte Fremad Valby. Men med slutfacit 2-2 kan otterne endnu ikke vide sig sikre for at forlænge opholdet i DS, nu hvor der mangler to spillerunder.

B 1908 var ellers klart bedst i første halvleg, hvor Axel Uzan allerede efter fire minutter havde en god mulighed for at bringe hjemmeholdet hurtigt foran, men Fremad Valbys keeper klarede med en fodparade. Kort efter havde Fremad Valby en afslutning på overliggeren, men otterne slap med skrækken.

Halvlegens største chance tilfaldt Asker Damgaard efter 18 minutter. Efter gode aktioner af Mikkel Knudstrup og Patrick Bielefeldt blev bolden spillet ud i højre angrebsside, hvor Damgaard sendte den store mulighed på stolpen. Heller ikke Patrick Bielefeldts ellers fine frispark efter 28 minutter og Mikkel Vittarp Gølings afslutning udefra kort efter endte i netmaskerne, og dermed endte første halvleg uden scoringer.

Jakse spillede kamp nummer 100

Mikkel Knudstrup åbnede anden halvleg med en god afslutning, der strøg lige forbi mål. Men kort efter skete det, der ikke måtte ske. Fremad Valby spillede sig godt igennem i venstre side og fik sendt bolden ind i målet, hvor Wanda Ncube dukkede op og styrede bolden i mål bag Jakob S. Jensen, der spillede sin kamp nummer 100 for B 1908's bedste hold.

Otterne havde det svært i anden halvleg, hvor spillet aldrig kom til at flyde, og med ti minutter igen tog Fremad Valbys Lucas Sørensen chancen udefra, og bolden sejlede i mål. 2-0 til Fremad Valby, og så lignede det andet hjemmebanenederlag i træk til otterne.

Pludselig kom der håb

Men pludselig kom der håb. Et langt indkast fra Mikkel Knudstrup blev headet videre ind i feltet, hvor Mads Bukhave sikkert bankede bolden ind i mål fra nært hold. 1-2. Skulle det alligevel lykkes otterne at få point?

Ja, det skulle det. For i tre minutters overtid fik B 1908 frispark på kanten af feltet i venstre side. Alexander Gudmandsen Funch gjorde sig klar og viste stærk sparketeknik, da han sendte frisparket i mål til 2-2.

Mere blev det ikke til, men en god afslutning giver forhåbninger inden de to sidste kampe, hvor to point sikrer overlevelse - men mindre kan også gøre det, hvis andre resultater flasker sig. Onsdag spiller B 1908 hjemme mod Tårnby FF i Sundby Idrætspark. Der er kick off klokken 18.30.

Holdleder Sten Svendsen blev hyldet i pausen for en lang og fornem karriere som holdleder for B 1908's 1. senior.