Sejrsmål i overtiden: Stærk start på DS-sæsonen

image Patrick Bielefeldt og Mikkel Knudstrup scorede B 1908's mål.
Christian M. Olsen
11. august 2023 kl. 22:56
Patrick Bielefeldt scorede sejrsmålet i to minutters overtid, da B 1908 vandt DS-premieren med 2-1 ude over VB 1968.

Efter tirsdagens flotte pokalsejr over FC Roskilde tog B 1908 fredag aften hul på den nye sæson i Danmarksserien, hvor VB 1968 inviterede til bold på kunstgræsbanen på AB's anlæg ved Skovbrynet.

Værebro-holdet, der tæller en række tidligere divisionsspillere, er et nyt bekendtskab for B 1908 og skulle hurtigt vise sig at volde en del kvaler for de hvidblusede, der i første halvleg ikke nær nåede op på det gode spillemæssige niveau fra pokalkampen i tirsdags. Boldomgangen blev en smule forkrampet, hårdt presset af en intens offensiv fra hjemmeholdet.

Efter et lille kvarter kom VB 1968 foran 1-0, da den tidligere Brøndby- og Ishøj-spiller Daniel Stückler kom til afslutning tæt foran mål. Mads Dalby Bjørn fik labben på bolden, men ikke nok til at den lige kunne snige sig ind over målstregen.

Det blev en første halvleg med meget spil midt på banen og kun et begrænset antal chancer. Otternes største tirsdagens matchvinder Shimal Ado efter en lille halv time, hvor Lorent Selmani energisk erobrede bolden på VB 1968's banehalvdel, søgte til baglinjen og fik afleveret bolden skråt tilbage til Ado, men hans resolutte afslutning gik et godt stykke forbi målet. Det blev ved 1-0 efter første halvleg.

Sejrsmål i overtiden
B 1908 møblerede om på holdet i pausen, og samtidig med at VB 1968 gik noget ned i kadence, gav det gevinst i form af bedre spil og mere spilovertag. Mathias Bondo Andersen havde en glimrende afslutning efter 54 minutter, men skuddet blev reddet til hjørnespark.

Hjemmeholdet var dog ikke uden chancer - fortrinsvis på omstillinger - og især indskiftningen af den tidligere Superliga-spiller André Riel gav momentvis anledning til uro i B 1908-forsvaret. Efter et kvarters tid havde Riel en farlig afslutning, men Mads Dalby Bjørn fik reddet i fin stil.

Efter 73 minutter blev en dødbold til otterne slået over i venstre side af feltet, hvor David Chernet blev underløbet med dommer Casper Niels Skriver som nærmeste vidne, og manden med fløjten var ikke i tvivl: Straffespark. Den store chance fra 11-meterpletten blev sikkert omsat til scoring af Mikkel Knudstrup - 1-1.

Udligningen åbnede kampen, hvor begge hold rakte ud efter sejren. Værebro havde kort efter scoringen to store chancer, men både Mads Dalby Bjørn og B 1908-forsvaret var årvågne i situationerne.

I kampens overtid erobrede otterne bolden på banens midte. Den indskiftede debutant Max Winther viste stort overblik og spillede Nicklas Andersen i dybden i højresiden. Han sendte bolden ind foran mål til Patrick Bielefeldt, der kom først på bolden og styrede den mål til 2-1. Og så kunne den lille B 1908-delegation på sidelinjen strække armene i vejret og juble. Først over målet og kort efter over slutfløjtet og sejren.

B 1908 spiller igen lørdag 19. august kl. 12 hjemme i Sundby Idrætspark mod Karlslunde