Niende sejr i forårssæsonen: Sinkjær scorede i farvelkamp

image Simon Sinkjær og Haris Mir scorede målene i 2-1 sejren over Gørslev.
Christian M. Olsen
09. juni 2023 kl. 22:40
Simon Sinkjær spillede sin sidste kamp for B 1908 og sagde farvel med et mål i 2-1 sejren over Gørslev.

Der var blomster og klapsalver inden kampen, da B 1908 og Gørslev mødtes fredag aften i Danmarksseriens kvalifikationsspil foran 570 tilskuere i Sundby Idrætspark. Joachim A. Jensen spillede sin kamp nummer 100. Og Simon Sinkjær spillede sin sidste kamp for B 1908. To markante profiler og kulturbærere i B 1908 fik fortjent applaus i kampen, der samtidig var otternes sidste hjemmekamp i forårssæsonen.

Og hjemmeholdets fans fik hurtigt mere at klappe af. For allerede efter tre minutter kom otterne foran. Benjamin Fey sendte bolden frem i højre side til Shimal Ado, der slog den mod bageste stolpe, hvor Haris Mir satte hovedet på bolden og headede otterne i front, nøjagtig som det skete i pokalkampen i tirsdags mod Skovshoved.

Det blev begyndelsen på en rigtig livlig start af hjemmeholdet, der var i vældigt spillehumør, spillede bolden godt rundt og satte de midtsjællandske modstandere på hårdt defensivt arbejde.

Det blev 2-0 efter et lille kvarter efter en lignende opskrift. Denne gang var det Mikkel Vedel Feldingbjerg Nielsen, der blev spillet i dybden i højre side, lige akkurat på den rigtige side af Gørslevs offsidefælde. Han sendte bolden ind foran mål, hvor Simon Sinkjær kunne score til 2-0. Sinkjær spillede i øvrigt en flot kamp, og blev efter kampen kåret som man-of-the-match af sine holdkammerater med ti stemmer.

Simon Sinkjær spillede sin sidste kamp for B 1908 og fik blomster og krus.

Otterne fortsatte med at spille underholdende og offensiv fodbold. Shimal Ado fik en stor mulighed midt i halvlegen, men afsluttede over mål. Samme skæbne led Patrick Bielefeldts forsøg kort inden pausen.

Mange brændte chancer
Otterne indledte også anden halvleg bedst med to gode muligheder til Mikkel Vedel Feldingbjerg Nielsen. Først efter en delikat frispilning med hælen af Simon Sinkjær. Og i anden omgang endte afslutningen mellem keeperens ben, men på stolpen.

I kampens 54. minut foretog B 1908 en dobbeltudskiftning til taktfast bifald fra lægterne, da Simon Sinkjær og Joachim A. Jensen forlod banen.

Joachim A. Jensen spillede sin kamp nummer 100 for B 1908 og blev inden kampen
lykønsket af holdleder Christian Brozek og formand Jens Henrik Jensen.

Midt i halvlegen kom Gørslev mere med og for første gang blev Kevin Førsterling Cederkrantz i B 1908-målet testet for alvor. Han bestod med en god redning. Minuttet efter endte bolden dog i mål, men linjedommeren havde forinden markeret for offside.

Mikkel Vedel Feldingbjerg Nielsen fik endnu en stor chance efter 70 minutter, men nåede lige akkurat ikke frem til indlægget tæt under mål.

I stedet kunne Gørslev reducere efter 77 minutter, da det lykkedes gæsterne at trevle otternes højre forsvarsside op. Inde foran mål kunne Magnus Kjeldsen tage et træk uden om Kevin Førsterling Cederkrantz og sikkert reducere til 2-1.

Otterne lod sig dog ikke slå ud og fortsatte det målsøgende spil med flere chancer i giga-kategorien. Først til Mathias Bondo Andersen, der ikke fik ordentligt træf på Nicklas Andersens aflevering tæt under mål. Kort efter var Bondo igen på færde med en stor mulighed, som Andreas Reiter ikke nåede helt frem til. Og den største af dem alle tilfaldt Benjamin Fey, der blev sat til at sparke straffespark begået mod Patrick Bielefeldt, men keeperen lurede sparket fra Fey, der ellers havde spillet en forrygende kamp på først højre, så venstre backposition.

Med de mange brændte chancer endte det alligevel med at blive farligt i de otte minutters overtid, hvor Gørslev havde flere farlige frispark ind i feltet. Men otterne slap med skrækken og vandt 2-1 - den niende sejr i forårssæsonen.

Sidste kamp i DS kvalifikationsspillet bliver spillet lørdag 17. juni kl. 14.00, hvor B 1908 skal en tur til Karlslunde.