Menu

Det var det efterår: Buk sørgede for uafgjort i årets sidste kamp

image Mads Bukhave scorede otternes mål i efterårets sidste kamp. Foto: Christian M. Olsen
07. november 2021 kl. 09:23
Efter 1-1 i efterårets sidste kamp mod GVI overvintrer otterne på næstsidstepladsen i Danmarksserien

Der var vigtige point på spil i DS-holdets sidste kamp i dette efterår mod GVI lørdag middag. Begge hold er placeret i den tunge ende af rækken og kæmper om at få kontakt med midterfeltet.

Kampens betydning smittede af på spillet i første halvleg, hvor begge hold spillede uden stor risiko. Det resulterede i meget boldflytteri på midten og i de bageste geledder, og det var meget småt med chancer.

Efter syv minutter blev Axel Uzan sendt i dybden, men hans indlæg endte bag Oliver Elliott Karlsen, der ellers var i en god position ved bageste stolpe. I den anden ende havde GVI et udmærket hovedstød efter et frispark efter et lille kvarter, men bolden gik forbi mål.

Otterne var farligst på kontrastød, hvor især energiske Nicklas Andersen blev sendt på lange ture mod mål over en halv banelængde. Det førte til to udmærkede muligheder, men der blev ikke scoret inden pausen.

Anden halvleg blev mere livlig, og GVI kom foran allerede efter tre minutter. Målscoreren var Mads Rønne i en situation, hvor otterne rasede over, at der ikke blev dømt et frispark. Umiddelbart efter havde holdet fra Gentofte-Vangede muligheden for at bringe sig afgørende foran, men Mads Dalby reddede situationen.

På det tidspunkt var GVI mest i boldbesiddelse, men otterne hankede op i sig selv og fandt tilbage i kampen. Midt i halvlegen sendte Joachim A. Jensen en god bold frem mod Mads Bukhave, der viste sin farlighed. Han holdt godt fat i bolden og efter et par driblinger udlignede han til 1-1. En stærk kasse af angriberen.

Efter 77 minutter blev otterne reduceret til ti mand, da Benjamin Fey fik sin anden advarsel. Alligevel rakte hjemmeholdet ud efter sejren, og det var lige ved at blive farligt ved et par hjørnespark. Men det endte med pointdeling.

Dermed overvintrer otterne på niendepladsen i Danmarksseriens pulje 2, der lige nu er ensbetydende med nedrykning til Københavnsserien. Den geografiske fordeling af nedrykkerne fra 3. division afgør, hvor mange hold, der rykker ud.

Sådan er nedrykningsreglerne:
Fra Herre-DS rykker i alt 8 hold ned i de lokale serier.

- Hvis nedrykkerne fra 3. division er to hold øst for Storebælt og to hold vest for Storebælt, så rykker nr. 9 og 10 fra hver af de 4 puljer i Herre-DS ned i de lokale serier.
- Hvis nedrykkerne fra 3. division er tre hold fra øst for Storebælt og et hold vest for Storebælt eller omvendt, så skal der øst for Storebælt findes en ekstra nedrykker fra Herre-DS. Dette sker ved, at nr. 8 i de to puljer mødes i en kamp på neutral bane. Vinderen forbliver i Herre-DS. Nedrykningen vest for Storebælt skal reduceres med en, og dette sker ved, at nr. 9 i de to puljer mødes i en kamp på neutral bane, og den samlede vinder forbliver i Herre-DS.
- Hvis nedrykkerne fra 3. division er fire hold øst for Storebælt og ingen vest for Storebælt eller omvendt, så skal der øst for Storebælt findes to ekstra nedrykkere. Dette sker ved, at nr. 8 i hver af de to puljer rykker ned i de lokale serier. Nedrykningen vest for Storebælt skal reduceres med to, og dette sker ved, at nr. 9 i hver af de to puljer forbliver i Herre-DS.