Menu

2-2 i årets sidste kamp: Ærgerlig udligning i overtiden

image David Chernet og Albert Meinert Buhl spillede fremragende i forsvaret og blev også otternes to målscorere. Albert blev efter kampen kåret som holdets bedste af sine holdkammerater med 17 stemmer.
Christian M. Olsen
27. november 2022 kl. 10:40
B 1908 var foran 2-0 mod topholdet Brønshøj, men måtte nøjes med et point efter en udligning dybt inde i overtiden.

632 tilskuere var på plads i Tingbjerg Idrætspark, da Brønshøj og B 1908 afsluttede efterårssæsonen i Danmarksseriens pulje 1. Der var meget på spil for begge hold. Brønshøj havde brug for en sejr for at få tre point med over i det oprykningsspil, holdet allerede inden kampen havde sikret sig adgang til. Otterne skulle forsøge at erobre point for at hænge på midterfeltet i forårets nedrykningsspil.

B 1908 måtte kort før kampstart ændre i startformationen, da Nicklas Andersen blev ukampdygtig. Det gav plads til Oliver Elliott Karlsen i start-11'eren, hvor også Kristian Drejer Larsen var tilbage.

Otterne åbnede optimistisk, og allerede efter fire minutter havde gæsterne bud efter Brønshøjs mål, men Julius Hamburger-Tofts afslutning på Mathias Bondo Andersens fine aflevering strøg ved siden af målrammen. Brønshøj har rækkens bedste offensiv og gik efter scoring nummer 50 i efteråret. Den kom dog ikke efter otte minutter, hvor en god fodparade af Mads Dalby Bjørn forhindrede rækkens topscorer, Mathias Veltz, i at udbygge sin topscorerrolle.

Et par chancer til begge hold senere fik otterne midt i halvlegen en stor foræring, da Brønshøj-keeper Patrick Johansen sendte bolden lige ud i fødderne af August Rosenmeier, men midtbanesliderens afslutning på den store mulighed blev for svag.

Fem minutter før pausefløjtet fik B 1908 udbytte af de offensive anstrengelser. Efter et hjørnespark endte bolden hos Mathias Bondo Andersen, der spillede den frem i feltet, hvor målmand Patrick Johansen kun fik halvklaret, og så kunne Albert Meinert Buhl score sit første sæsonmål i det tomme mål.

Lige før pausen havde Julius Hamburger-Toft endnu en god afslutning, men denne gang diskede Brønshøj-målmanden op med en stor redning. 1-0 til B 1908 ved pausen.

Historien gentog sig

Hjemmeholdet kom ud til anden halvleg med mere energi og lagde fra halvlegens start et tungt pres på otternes mål og fik spillet sig frem til flere store chancer, men en disciplineret indsats i forsvaret og en solid indsats af Mads Dalby Bjørn i målet forhindrede en udligning.

B 1908 fik et hjørnespark efter 70 minutter, med streg under fik, for fra denne skribents position på stadion lignede det unægteligt et målspark. Inde foran mål kom først Magnus Langhorn til afslutning og riposten sendte David Chernet det sidste stykke ind over stregen til føring på 2-0.

Kort efter fik Brønshøj hjørnespark og for første gang kiksede B 1908-defensiven. Der blev ikke clearet i tide, og så kunne indskiftede Jeppe Orbe reducere til 1-2.

Brønshøj fortsatte med at kæmpe for udligningen, og de troede, den kom efter 89 minutter, men linjedommeren markerede for offside.

I den modsatte kamp i Sundby Idrætspark tidligere på året snuppede Brønshøj sejren dybt inde i overtiden, og igen i årets sidste kamp gik det galt for otterne. I tre minutters overtid blev et indlæg slået ind fra venstre angrebsside, og inde foran mål kom Mathias Veltz højest og sendte bolden i nettet.

Otterne rasede over et manglende frispark på midten af banen i opspillet til målet, men dommer Jihad Ezat fandt ikke anledning til at fløjte i situationen, og målet stod ved magt.

Så det sluttede 2-2 i Tingbjerg Idrætspark. Det betyder, at Holbæk, der vandt 1-0 over Karlslunde, tager førstepladsen foran Brønshøj. Otterne slutter efteråret næstsidst med 13 point, et færre end GVI, og der venter et spændende forår, hvor B 1908 skal i hård kamp for at undgå nedrykning.